Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Interview Ogledalo magazine

DANIJELA JONOVIĆ, DIZAJNERKA NAKITA:”Isključivo sve sama dizajniram i pravim.”

Poslednji intervju za ovu godinu ostavili smo za predstavljanje naše nove autorke i vlasnice brenda Katriel Accessories, Danijele Jonović.

  INTERVJU   Decembar 28, 2020   0   169 Dodaj u listu

DANIJELA JONOVIĆ, DIZAJNERKA NAKITA:"Isključivo sve sama dizajniram i pravim."

Kao pravi zaljubljenik u modu već neko vreme vešto stvara unikatni nakit za ekskluzivne i posebne prilike, a na svom instagram profilu prezentuje svoj rad kroz profesionalno urađene fotografije.

Ona će nam u nastavku intervjua ispričati svoju priču, i najaviti o čemu će pisati u svojim tekstovima.

Zaista mi je drago što ćeš biti jedna od autorki na portalu Ogledalo i to na temu nakita. Zbog toga bih volela da te prvo predstavim. Možeš li nam reći nešto više o sebi? Ko je Danijela?

Devojčica koja često odluta u svet odraslih i tamo se izgubi. Razigranih misli, romantična sanjalica i Alisa u zemlji čuda. Slobodoumna i nestrpljiva . Ne razume se u krute forme, neiskrenost i sve što je lažno. Obožava svoje rituale, nakit, knjige, devojčice, porodicu, prijatelje, pse i jednog Davora. Voli da sve sija i zamišlja kako se sjaj njenih kruna utapa u sjaj svih koji sijaju širom planete.

Kada i kako si došla na ideju da izrađuješ nakit?

Sve je počelo od jedne devojčice a danas taj sjaj i tu devojčicu vidim u svakoj ženi koja ponese moj nakit. S obzirom na to da sam po prirodi ambiciozna, od početka sam znala da ću imati svoj brend. Kako na početku tako i sada isključivo sve sama dizajniram i pravim. Prešla sam dug put i u proteklih nekoliko godina smatram da sam se zaista usavršila u procesu izrade. Pošto se “Katriel” bavi izradom pretežno unikatnog nakita, sa svakim komadom steknem neko novo iskustvo.

Gledajući tvoj profil na Instagramu vidi se da ozbiljno ulažeš u biznis, a tvoji komadi su očaravajući, drugačiji i privlače pažnju. Interesuje me da li izrađuješ komade po osećaju ili ipak pratiš trendove? 

Obzirom da je u pitanju nakit za specijalne prilike neminovno je da pratim trendove i u modnoj i u industriji nakita. Ove godine je više nego ikada zastupljena veza između mode i prirode. Dizajneri širom sveta poslali su jasnu poruku koristeći sve nijanse zelene u svojim kreacijama. Potrudila sam se da u svojoj aktuelnoj kolekciji „Red Zodiac“ ne odstupam od trendova ali da zadržim pečat glamura. Tu bih pre svega, skrenula pažnju na set „Green touch“

Zbog sve veće zastupljenosti prirodnih, zemljanih tonova, prostora za eksperimentisanje sa detaljima nikad nije bilo više pa tako npr. odelo boje peska, kamel suknju ili bež haljinu možete vrlo kreativno iskombinovati sa autentičnim i efektnim aksesoarima. 

Mešanje stilova je sjajan način da otkrijete nešto novo o sebi. Ukoliko upašete svoje klasične šire pantalone u čizme i sve to uskladite sa kristalnim čokerom ili karikama, zabava je alarmirana.

Gde pronalaziš inspiraciju?

Priroda žene je moj nepresu&scaron ;ni izvor inspiracije. Ona je brižna, nežna, ženstvena i romantična. Njena kompetentnost, autentični glamur, njen neverovatan ali neretko, ušuškan, potencijal… Obožavam kada nas dve pružimo ruke i stegnemo čvrsto tog slatnog plašljivka.

Nakit je upravo simbol da je sve u redu, da postoji nešto što je uvek nagrada a to je iskustvo, to je život… a ona je stvaralac i kreator.

Hoćeš li nam otkriti na čemu radiš ovih dana? 

U pripremi je kolekcija kruna za malene princeze. Inspirisana jednom posebnom devojčicom koja me  je naučila da pratim svoj ritam i plešem na putu ostvarenja svojih snova… koja me je naučila smislu.